Іван Вінник. Фото: 72 ОМБр імені Чорних Запорожців

Командира 72 бригади, яка обороняє Вугледар, звільнили з посади: Іван Віннік подякував бійцям за службу

Командира 72 окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців", яка обороняє Вугледар на Донеччині, Івана Вінніка звільнили. Він обіймав цю посаду з літа 2022 року.

Про це повідомили в прес-службі оперативного командування "Північ". Там заявили, що його призначили на нову вищу посаду.

"Командир славетної бойової 72 окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців" полковник Іван Віннік призначений на вищу посаду з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду", — йдеться у повідомленні.

В ОК "Північ" вказали, що полковник є "прикладом справжнього та чесного бойового офіцера, досвідченого та людяного командира, який береже та поважає особовий склад, незалежно від звання та посади".

Іван Віннік також прокоментував своє звільнення та подякував солдатам, сержантам і офіцерам.

"Від літа 2022 до сьогодні — я мав довгий і непростий шлях. Але він не був важким, бо долав я його не сам. Поряд була вірна й вмотивована команда. Дякую кожному та кожній за ваше терпіння, волю та сили. Дякую, що слухали, чули, говорили, пропонували. Дякую за спільну боротьбу. Дякую, що були поряд. Я це дуже ціную", — заявив він.

Також Віннік зауважив, що для нього честь бути частиною "Чорних Запорожців".

Нагадаємо, кілька днів тому бійці 72 окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців" заявили, що Вугледар Донецької області зазнає постійних штурмів від російських окупантів. Однак, попри це, він і надалі перебуває під контролем Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 12:45