Фото: Сергій Сухомлин. Джерело – zt-rada.gov.ua

Колишній мер Житомира очолив Держагентство відновлення

Колишній мер Житомира Сергій Сухомлин став головою Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Раніше цю посаду обіймав Мустафа Найєм. 

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Кабінетом міністрів України призначено Сухомлина Сергія Івановича головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

Варто зазначити, що 19 вересня депутати Житомирської міської ради на позачерговій сесії проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Сухомлина. Рішення було ухвалене за ініціативою самого мера, і чиновник подякував колегам за нього.

Що відомо про звільнення Найєма

10 червня Мустафа Найєм написав заяву про звільнення. Це сталося після скандалу із зірваним відрядженням до Берліна на міжнародну конференцію URC-2024 11−12 червня. Сам посадовець заявив, що звільняється через системні перешкоджання його роботі.

"Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження", — зазначив Найєм.

За його словами, команда Агентства почала стикатися з постійною протидією у листопаді минулого року. Спочатку Агентству скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг. Ще однією причиною для звільнення стало те, що з початку року більшості співробітників Держагенства було урізано до 68% зарплати.

Нагадаємо, 5 вересня відбулося велике перезавантаження українського уряду. Верховна Рада підтримала призначення очільників дев'ятьох міністерств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 18:59