Фото: Сергій Сухомлин. Джерело – zt-rada.gov.ua

Мер Житомира замінить Найєма у Держагентстві з відновлення, — ЗМІ

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин планує очолити Держагентство з відновлення замість Мустафи Найєма. У четвер, 19 вересня, Житомирська міська рада одностайно підтримала дострокове припинення його повноважень.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в Кабінеті міністрів.

За інформацією видання, уряд планує призначити Сергія Сухомлина на посаду голови Державного агентства з питань відновлення.

Раніше Сухомлин скликав позачергову сесію міської ради на 19 вересня для голосування, серед іншого, і за свою відставку. Рішення було ухвалене за ініціативою самого мера, і чиновник подякував колегам за нього.

Що відомо про звільнення Найєма

10 червня Мустафа Найєм написав заяву про звільнення. Це сталося після скандалу із зірваним відрядженням до Берліна на міжнародну конференцію URC-2024 11−12 червня. Сам посадовець заявив, що звільняється через системні перешкоджання його роботі.

"Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження", — зазначив Найєм.

За його словами, команда Агентства почала стикатися з постійною протидією у листопаді минулого року. Спочатку Агентству скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг. Ще однією причиною для звільнення стало те, що з початку року більшості співробітників Держагенства було урізано до 68% зарплати.

Нагадаємо, 19 вересня народний депутат Юрій Камельчук написав заяву про вихід із партії "Слуга народу". Його не влаштовують процеси, які відбуваються у політичній структурі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 21:22