Фото: tribun.com.ua

Окупанти обладнали додаткові блокпости на Запоріжжі: у Генштабі назвали причину

У населених пунктах на тимчасово захопленій території Запорізької області російські окупанти обладнали додаткові блокпости та пункти фільтрації. Все цивільне населення, яке виїжджає із тимчасово зайнятого ворогом півдня України вимушене проходити пункти фільтрації, що розміщені в Мангуші та Новоазовську Донецької області. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За даними військових, під час фільтраційних заходів у громадян ретельно перевіряють речі та документи, крім того, відбирають відбитки пальців.

Атаки ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу противника та два — по його зенітно-ракетних комплексах. Також наші захисники знищили три розвідувальні безпілотники.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, один район зосередження особового складу та військової техніки противника, три станції радіоелектронної боротьби, 17 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще один важливий об’єкт ворога.

Ситуація на фронті

Ворог завдав понад 72 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом доби відбулось 35 бойових зіткнень.

Нагадаємо, за даними ОК "Південь", ситуація на південному напрямку залишається стабільно напруженою. Ворог, перебуваючи в обороні, використовує потенціал наявної артилерії та авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 20:41