Окупанти вбили у Миколаєві власника компанії "Нібулон" та його дружину

31 ЛИПНЯ 2022 15:08

Під час масованих ворожих обстрілів Миколаєва у ніч на 31 липня загинув генеральний директор та власник великої сільськогосподарської компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський та його дружина Раїса.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, пише TrueUA.

"Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії "Нібулон" Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська", — написав Кім.

Він зазначив, що Олексій Вадатурський зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоцінений.

У мережі з'явилося відео знищеного окупантами будинку Вадатурського. 

Що відомо про Олексія Вадатурського

Олексій Опанасович Вадатурський народився 8 вересня 1947 року у с. Бенцарі Балтського району Одеської області Української РСР, у родині колгоспника.

1971 року закінчив Одеський технологічний інститут ім. Ломоносова.

Свою трудову діяльність розпочав на Трикратському комбінаті хлібопродуктів головним енергетиком, згодом працював головним інженером.

З 1980 по 1991 роки — начальник виробничого відділу, заступник начальника Миколаївського обласного управління хлібопродуктів.

З 1991 року — беззмінний генеральний директор сільськогосподарського підприємства "Нібулон", що займається вирощуванням сільськогосподарських культур із застосуванням закордонних технологій та високопродуктивної імпортної техніки, розвитком племінного тваринництва.

У червні 2020 року Forbes Україна оцінив статки Вадатурського в 450 мільйонів доларів.

Війна, 31.07.2022 15:08