Фото: росЗМІ

Окупанти вигадали цинічний спосіб змусити цивільних укріплювати позиції у Маріуполі

Російські загарбники спричиняючи гуманітарну кризу в окупованому Маріуполі, схиляють місцеве населення за продовольчі пайки залучатися до обладнання позицій навколо міста. 

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Оплата зазначеної трудової діяльності не визначена. Більшість осіб отримують лише продовольчі набори", — йдеться у повідомленні.

Крім того, противник продовжує зазнавати втрат. Так, в Донецьку, в ніч з 21 на 22 лютого відзначено прибуття до травматологічного центру 6 автомобілів швидкої допомоги з пораненими військовослужбовцями російських окупаційних військ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також чотири удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. А наші ракетники та артилеристи уразили три райони зосередження живої сили та один інший важливий об’єкт ворога.

"Для уточнення положення наших підрозділів та коригування вогню артилерії противник активно веде повітряну розвідку. Як наслідок — втрачає техніку: наші захисники знищили російські БПЛА типу "Мерлін" та ZALA", — уточнили у Генштабі.

Нагадаємо, загальні втрати окупантів вже становлять майже 146 тисяч осіб. За минулу добу ЗСУ "задвохсотили" 790 рашистів.

Додамо, в Інституті вивчення війни вважають, що Росії бракує бойової потужності та ресурсів для підтримки наступу на Україну. Мовляв, рашисти не досягли успіхів у своїх активних бойових діях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2023 19:15