В ISW пояснили, чому новий наступ Росії провальний

Росія активізувала наступальні дії в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях. Однак армії РФ бракує бойової потужності та ресурсів для підтримки наступу на Україну.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики стверджують, що рашисти не досягли успіхів у своєму новому наступі. Водночас їхні ресурси продовжують виснажуватися.

В ISW згадують заяву очільника Головного управління розвідки України Кирила Буданова щодо наступу РФ. Мовляв, він настільних неефективний, що його майже непомітно. Буданов також зазначав, що рашисти розподіляли снаряди для наступу на Бахмутському, Лиманському та Вугледарському напрямках, однак зберігали снаряди на інших ділянках.

"Заява Буданова збігається з оцінкою ISW про те, що російські війська віддають перевагу Бахмутському та Лиманському напрямкам, і ще не здійснили значних зусиль для наступу в районах на захід від Донецька", — йдеться в повідомленні.

Аналітики наголошують, що російські сили не мають значних невикористаних боєздатних резервів. Наразі Росія направила на передову понад 90% із понад 300 тисяч мобілізованих осіб.

Окрім цього, в ISW вважають, що війська РФ втратили вже не менше 1500, а можливо й до 2000 танків. А їхня ціль виробляти 800 танків на рік є нереалістичною.

Нагадаємо, раніше в ЗСУ розповіли, що українська армія готова до стабілізаційних дій на північному кордоні країни. За потреби, кількість військових може бути збільшена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2023 07:22