Окупанти вивезли п'ять фур унікальних експонатів з херсонського музею

05 ЛИСТОПАДА 2022 16:12

Російські окупанти продовжують мародерити на Херсонщині. Нещодавно росіяни пограбували Херсонський художній музей – вони вивезли з нього п'ять фур і два шкільних автобуси унікальних експонатів.

Про це повідомили в адміністрації музею, пише TrueUA.

Від 31 жовтня до 3 листопада призначена окупантами "влада" завела до музею кількадесят людей, які викрадали твори мистецтва й оргтехніку.

"Херсонський художній музей розграбований російськими окупантами. Це по-їхньому називається "евакуація", по-нашому – мародерство під гаслами "збереження культурних цінностей. Про делікатне ставлення до старовинних раритетів навіть не йдеться — картини не запаковували спеціальним чином для перевезення, а замотували в якесь ганчір’я", –  наголосили в адміністрації.

Спочатку окупанти навантажили награбованим три фури й шкільний автобус, які були в супроводі озброєних автоматами людей у цивільному. Потім довантажили ще дві фури й автобус.

У музеї стверджують, що окупантам допомагала призначена окупантами "директорка" музею.

Раніше стало відомо, що російські загарбники вкрали з тимчасово окупованого Херсона пам'ятник російському князю Григорію Потьомкіну, а також пам’ятник Федору Ушакову.  Масові крадіжки з міста зафіксовано після того, як окупанти оголосили про так звану евакуацію.

Довідка. Колекція Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка налічує понад 13 тисяч творів мистецтва. А сама будівля розташована в приміщенні колишньої ратуші та Міської Думи.Там зберігаються мистецькі роботи українських та закордонних авторів: живопис, графіка, ікони, гобелени, предмети побуту та витвори народного мистецтва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Скадовську Херсонської області окупаційна російська влада прилюдно стратила 56-річну Тетяну Мудренко, яка підтримувала Україну.

Війна, 05.11.2022 16:12