Фото: Петро Андрющенко

Окупанти вперше переміщують танки Т-90 через Маріуполь (відео)

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області вперше зафіксували переміщення танків Т-90 через місто.  

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. За його словами, щонайменше три тягачі перевозили танки модифікації Т-90 через центр міста в напрямок Мангуш-Бердянськ.

"Зберігаємо стриманий оптимізм щодо їх утилізації", — написав Андрющенко.

Танк Т-90

Уперше танк Т-90 виробили в Росії на початку 90-х років як продовження Т-72. Танк Т-90М "Прорив" є модернізацією експортно орієнтованого варіанту Т-90С, який був представлений у 2011 році. 

За оцінками експертів, на озброєнні РФ зараз є близько 100 танків Т-90М "Прорив". Вартість одного залежить від версії та комплекту модернізації — від 2,5 до 4,3 млн доларів. На думку європейських експертів, Т-90М є найтехнологічнішим і найбоєздатнішим танком у Росії.

Проте агентство Defense Express критикує російський танк "Прорив" і називає його "недоарматою" та "проривом у нікуди". Реальні недоліки танка, як наголошує видання, проявилися в Індії, де місцеві Т-90С "зіштовхнулися з перегріванням двигуна та швидким виходом його з ладу". 

Defense Express вважає, що випуском танків Т-90 Кремль поховав свій розпіарений Т-14 "Армата", який зміг прославитися лише тим, що заглухнув на Красній площі.


Фото: АрміяInform

Нагадаємо, російські загарбники активно готуються до оборони на тимчасово окупованих територіях. Вороги масово везуть через Маріуполь бетонні протитанкові споруди пірамідальної форми, що відомі як "зуби дракона".

Раніше окупанти переміщували по місту системи протиповітряної оборони з Центрального та Приморського районів до Лівобережжя.

Нещодавно президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому видно зруйнований Маріуполь. Руйнування сягають 90%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2023 10:23