Вадим Скібіцький. Джерело: Ukraine Media Center

Окупанти застосовують інші ракети Х-101: у ГУР пояснили, чому Україні не можна переходити в "глуху" оборону

Російські окупанти доволі швидко вчаться на своїх помилках і не збирається змінювати свої плани. Тому Україна під час ведення бойових дій не може переходити в "глуху" оборону.

Про це повідомив "Interfax-Україна" з посиланням на слова заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького в межах дискусійної програми, яку організував проект Deciding your tomorrow Фонду Віктора Пінчука в Давосі.

"Ворог вчиться, і робить це доволі швидко. Я вам просто наведу приклад: ті самі крилаті ракети Х-101 — це зовсім інші, ніж ті, що застосовували 2022 року. Це ракета вже з активною системою радіоелектронної боротьби, з активним захистом від викидів теплових пасток тощо", — зазначив він

За його словами, в цьому випадку Україна не має права ослаблювати свої позиції.

"Навіть якщо перейдемо в "глуху" оборону, як багато хто каже, почнемо розвивати наш військово-промисловий комплекс без урахування можливостей завдання ракетних ударів, бомбових ударів по об'єктах, — ворог не зупиниться", — запевнив представник Головного управління розвідки.

Він наголосив, що Україна повинна розвивати все: і протиповітряну оборону, і дбати про захист військово-промислового комплексу, і щоб він давав продукцію.

"І ми маємо вживати, зокрема, і контрнаступальних заходів для того, щоби не допустити втрат територій. І досвід 2023 року нам це показав", — підсумував Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, що в ніч на 17 січня 2024 року противник завдав удару 20 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарськ та двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області у напрямку Харкова. Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони знищено 19 "шахедів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 20:59