Фото: росЗМІ

Окупанти змінили тактику: NYT повідомив, як росіяни намагаються спинити контрнаступ України

Російська армія намагається будь-якими засобами зупинити контрнаступ Збройних сил України у Запорізькій області. Окупанти змінили тактику і тепер підпалюють свої мінні поля.

Про це пише The New York Times.

Так, що російські загарбники заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля. При спробах розмінування окупанти скидають з дронів гранати, "викликаючи море вогню та вибухів".

Водночас, пише NYT, російські позиції укріплені також добре облаштованими траншеями. Рушійною силою ЗСУ у цьому наступі є сотні невеликих штурмових груп. Найчастіше вони складають від восьми до десяти солдатів. Кожна з таких груп має окремі конкретні завдання: атакувати траншеї, лісосмуги чи будинки.

"Захоплені російські укріплення, що вціліли, служать українцям базою для планування свого наступного кроку", — зазначає The New York Times.

Зазначимо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що військові Російської Федерації розгорнули "резервну армію" у Луганській області. Частина окупантів з цього напрямку передислокувалися зупиняти український контрнаступ на Півдні України. 

Нагадаємо, за даними українського підпілля, російських військових розстрілюють за відмову йти на штурм Кліщіївки, що на Донеччині. Низку таких подій фіксували на південь від Бахмута.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 14:15