Фото: МЗС

Як просувається контрнаступ ЗСУ: Кулеба розповів про настрої союзників

У союзників є розуміння того, що контрнаступальні операції Сил оборони рухаються у правильному напрямку. Українські військові виконують важку роботу.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю CNN.

"Наші партнери, які нам допомагають, в тому числі Сполучені Штати, вони розуміють, що все рухається в правильному напрямку. І вони розуміють, що немає ніякої трагедії чи якогось уповільнення. Це просто відбувається, тому що це важко. Це важка боротьба", — зауважив міністр.

Кулеба також наголосив, що Україна не програє, а навпаки — просувається вперед у своєму контрнаступі.

"Якби Україна зазнала поразки, я, напевно, був би першим, хто сказав би правду. Але ми не зазнаємо поразки — ми рухаємося вперед", — заявив він.

Зокрема, глава МЗС запропонував відчути себе на місці українського солдата, який повертається з завдання, бере телефон і бачить, що всі "розумні люди" говорять, які вони повільні й роблять все недостатньо добре.

"Ти щойно втратив двох своїх друзів. Тебе ледь не вбили. Ти проповз кілометр на животі, розміновуючи поле. Ти пожертвував собою - взяв цей клятий російський окоп у запеклому бою. А потім читаєш, що хтось каже: "Хлопці, ви занадто повільні", — додав Кулеба.

Нагадаємо, речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов заявив, що військові Збройних сил України продовжують успішно просуватися на Мелітопольському напрямку. Закріплюються на досягнутих рубежах.

За даними аналітиків ISW, продовж 31 серпня військові Збройних сил України продовжили контрнаступальні операції поблизу Бахмута Донецької області та на заході Запорізької області. На обидвох напрямках зафіксовані успіхи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 17:46