Фото: росЗМІ

Окупанти терміново розгорнули "резервну армію" у Луганській області: у ISW назвали причину

Військові Російської Федерації розгорнули "резервну армію" у Луганській області. Частина окупантів з цього напрямку передислокувалися зупиняти український контрнаступ на Півдні України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають аналітики, начальник Головного військового управління розвідки України Кирило Буданов повідомив, що російські військові розгорнули частини новоствореної 25-та загальновійськової армії, щоб дати можливість підрозділам, які зараз перебувають на передовій у Луганській області, передислокуватися в бік для захисту від українського контрнаступу на півдні України. На думку експертів, 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання.

Водночас ISW повідомляють, що українські війська продовжували наступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області. 

"ЗСУ досягли певного прогресу 1 вересня. Геолокаційні кадри показують, що українські війська незначно просунулися на північний захід від Кліщіївки (сім кілометрів на південний захід від Бахмута). Український Генштаб повідомив, що ЗСУ досягли успіху на напрямку Новоданилівка-Новопокропівка (5-13 кілометрів на південь від Оріхова) та на заході Запорізької області", — йдеться у повідомленні.

Однак, як зазначають аналітики, російські джерела стверджували, що російські сили відбили українські атаки поблизу Роботиного (десять кілометрів на південь від Оріхова) та Вербового (18 кілометрів на південний схід від Оріхова). Водночас речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі 1 липня заявив, що США побачили значний прогрес України в "запорізькому районі" за останні 72 години і що українські сили досягли певного успіху на "другій лінії російської оборони" на півдні України. 

Нагадаємо, речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов заявив, що військові Збройних сил України продовжують успішно просуватися на Мелітопольському напрямку. Закріплюються на досягнутих рубежах.

За даними аналітиків ISW, військові Збройних сил України продовжили контрнаступальні операції поблизу Бахмута Донецької області та на заході Запорізької області. На обидвох напрямках зафіксовані успіхи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 08:30