Фото: ГУР

Скільки росіян здаються добровільно у полон: Буданов оприлюднив цифри

Україна володіє набагато меншим так званим обмінним фондом у порівнянні з Російською Федерацією. 20 відсотків окупантів здаються у полон добровільно.

Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, пише "Радіо Свобода Крим.Реалії".

"У нас його набагато менше, ніж в Російській Федерації. Це правда. Тому що в перші дні вторгнення Російська Федерація нахапала тут страшну кількість заручників, у тому числі цивільних, пенсіонерів силових структур, просто людей, які, вони вважали, що є хтось страшний для них, ну і так далі. Тому наші цифри, на жаль, нижчі. Треба це розуміти. І, на жаль, я думаю, наздогнати ті цифри ми не зможемо", — сказав Буданов.

Разом з тим, очільник української розвідки не навів точні цифри полонених. Буданов заявив, що кількість так званого обмінного фонду є державною таємницею. Проте глава ГУР сказав, що близько 20% росіян здаються ЗСУ добровільно.

"Це близько 20% точно. Просто там: мені страшно, я нічого не хочу", — додав Буданов.

Нагадаємо, українська розвідка втілила у життя спецоперацію, завдяки якій здався у полон російський екіпаж з гелікоптером Мі-8. Підготовка до неї тривала шість місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 08:59