Фото: Facebook Шевченка

Захоплення російського гелікоптера: оприлюднено фото блискучої операції ГУР

Українська розвідка втілила у життя спецоперацію, завдяки якій здався у полон російський екіпаж з гелікоптером Мі-8. Підготовка до неї тривала шість місяців.

Офіцер Збройних сил України Артем Шевченко розповів подробиці спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони. Він оприлюднив знімки українських захисників на тлі ворожого гвинтокрила.

"ГУР МО — розробник і реалізатор саме тієї унікальної піврічної операції, яка призвела 9 серпня 2023 до перельоту на підконтрольну Україні територію вертольота Мі-8 АМТШ бортовий номер 62 зі складу 319 окремого вертолітного полку, що базується на аеродромі Чернігівка Приморського краю РФ (в/ч 13984)", — написав Шевченко у Facebook.

За словами військового, командир екіпажу Мі-8, молодий офіцер, від самого початку розумів злочинність розвʼязаної війни його державою. Росіянин повірив українським розвідникам та успішно "перелетів на бік добра, світла і справедливості".

Фото: Facebook Шевченка

"Насправді ж операція ГУР МО під кодовою назвою "Синиця" була дуже схожою до операції "Діамант", яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад, переконавши іракського пілота викрасти на той найсучасніший радянський Міг-21", — додав Артем Шевченко.

Він наголосив, що цю історію російського льотчика буде висвітлено у документальному фільмі "Збиті льотчики Росії".

Нагадаємо, за останні декілька тижнів Збройні сили поповнили обмінний фонд України на дві сотні окупантів. Кожен п’ятий найманець армії країни-агресорки здався у полон добровільно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 08:45