Фото: metro.fandom.com

Російський гелікоптер з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ, — Бутусов

Російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався Силам оборони. Повітряне судно справне і готове до виконання завдань.

Відповідний пост з'явився у Facebook українського журналіста Юрія Бутусова.

Варто відзначити, що Бутусов посилається на повідомлення російського пропагандистського каналу та ставить під сумнів певні тези окупантів.

Скріншот з Facebook Бутусова

"Росіяни повідомляють, що причина перельоту — навігаційні помилки, але без сумнівів, це чергова російська брехня. Адже якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, як повідомив російський блогер, то він перебуває приблизно за 300 кілометрів від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту", — написав журналіст.

За словами Бутусова, гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, помилитись на 300 км просто неможливо, адже це велика витрата пального. 

"Ніяких випадковостей бути не може. Якщо усе було так, як написали росіяни, то не виключено, що сталася перша в історії усвідомлена здача у полон російського бойового гелікоптера! Це просто сенсація, яка деморалізує путінську еліту військової авіації. Чекаємо деталей від українських офіційних джерел, але ця тема обіцяє бути в усіх світових медіа", — додав він.

Бутусов також не виключає, що російський екіпаж гелікоптера вирішив доєднатись до лав "Легіону Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу".

"Було б цікаво почути заяву російських пілотів", — написав він.

Бутусов

Скріншот з Telegram-каналу Юрія Бутусова

Згодом Бутусов повідомив, що джерела "Цензор.НЕТ" у керівництві ЗСУ підтвердили інформацію російських блогерів, що ворожий бойовий гелікоптер Мі-8 недавно перелетів на одну з авіабаз Збройних сил України.

"Гелікоптер повністю цілий, і поповнить склад ЗСУ після детального вивчення його обладнання. Очікуємо на інформацію щодо членів екіпажу", — додав журналіст.

Юрій Бутусов

Скріншот з Telegram-каналу Юрія Бутусова

Нагадаємо, за останні декілька тижнів Збройні сили поповнили обмінний фонд України на дві сотні окупантів. Кожен п’ятий найманець армії країни-агресорки здався у полон добровільно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 14:55