Фото: armyinform.com.ua

Кожен п’ятий здався добровільно: у ГУР розповіли про поповнення обмінного фонду окупантами

За останні декілька тижнів Збройні сили поповнили обмінний фонд України на дві сотні окупантів. Кожен п’ятий найманець армії країни-агресорки здався у полон добровільно.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов на брифінгу.

"За останні декілька тижнів наступальних дій на понад 200 полонених збільшився наш обмінний фонд", — зазначив співробітник ГУР.

Представник ГУР уточнив, що кожен п'ятий російський окупант здався у полон добровільно. Він також зауважив, що близько двох-чотирьох солдатів загарбницької армії здається в полон за програмою "Хочу жить".

Юсов додав, що за час повномасштабної війни відбулося 48 обмінів полоненими, триває робота над організацією наступних.

"Станом на зараз уже відбулось 48 обмінів, 2598 полонених захисників і захисниць, а також цивільних повернуто з російського полону. Робота над наступними триває. Ми чекаємо, що найближчим часом будуть добрі новини для родин наших захисників", — сказав Юсов.

Нагадаємо, раніше у розвідці пояснили, чому не озвучується статистика щодо військових Збройних сил України, які потрапили у полон. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зазначав, що Україна збирає всю інформацію про порушення прав військовополонених — про недостатню медичне обслуговування, проблеми з харчуванням, а також інші засоби впливу, які застосовуються проти українських військових. Водночас, за його словами, це чутлива інформація, яка може вплинути на цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 18.08.2023 12:27