Фото: dev.ua

Оновлення даних у ЦНАПі й ТЦК: військовозобов'язаним пояснили, є різниця між документами

Витяг про оновлення військово-облікових даних, який видають у центрах надання адміністративних послуг та код з територіальних центрів комплектування, є рівнозначними документами. 

Про це повідомила директорка департаменту надання адміністративних послуг Київської міської державної адміністрації Наталія Шамрай в інтерв’ю "РБК-Україна".

За її словами, якщо громадянин оновив свої дані одним із трьох способів, то вважається, що він виконав вимогу закону й не ризикує отримати штраф. Окрім ЦНАПу або ТЦК, дані оновити можна в застосунку для військовозобов'язаних "Резерв+". 

"Це рівнозначний індивідуальний номер, який відображений або у витягу отриманому в ЦНАП, або в "Резерв+", або це штрих-код, вклеєний у військовий квиток. Як в додатку, так і у витягу з ЦНАПу, є унікальний номер. Такий самий є й у військовому квитку. За ним ідентифікують військовозобов'язаного", — додала вона. 

Шамрай наголосила, що станом на 27 травня в Києві через ЦНАП оновили облікові дані 6 804 особи, та додала: ЦНАПи підключені до відповідної системи. Військовозобов'язані для уточнення військово-облікових даних повинні мати при собі документи, які посвідчують особу, військовий квиток або приписне посвідчення.

Нагадаємо, 29 травня на сайті Верховної Ради опублікували законопроєкт про продовження терміну оновлення даних для військовозобовʼязаних. Він може бути збільшений до 150 днів. Документ передано на розгляд керівництву парламенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 02.06.2024 04:19