Фото: dev.ua

У ТЦК пояснили, що буде у разі видалення додатка "Резерв+" після оновлення даних

Громадяни, які зареєструвались та оновили дані в застосунку "Резерв+", можуть видалити цей додаток, але всі дані про людину залишаться у реєстрі. 

Про це заявила речниця Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Альона Кузіна, в інтерв'ю "11 каналу". 

За її словами, після того, як військовозобов'язаний зареєструвався в застосунку й оновив свої дані, його все ж викличуть до територіального центру комплектування. Зробити це можуть за допомогою повістки або в інший спосіб.

"Якщо ви видалили після реєстрації застосунок, то ви просто видалили додаток із телефону, і це не правильно", — зазначила Кузіна

Речниця наголосила, що у перші дні після переходу від паперової системи до цифрової можливі певні проблеми, які пов'язані з великою кількістю користувачів, котрі встановили застосунок "Резерв+". Наразі фахівці ліквідують всі технічні несправності.

Раніше, а саме 17 травня, Міністерство оборони запустило в роботу електронний кабінет військовозобов'язаного. Сервіс доступний для завантаження на смартфони на базі iOS та Android. Після встановлення додатка потрібно пройти авторизацію через BankID та заповнити необхідні поля, а саме номер телефону, електронну пошту та адресу проживання.

З 18 червня у застосунку з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть одразу отримати інформацію про статус громадянина як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста. Під час оновлення даних направлення на військово-лікарську комісію видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

Нагадаємо, 20 травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що застосунок "Резерв+" доступний для українців у понад 200 країнах світу. Також вона наголосила, що до 16 липня усі чоловіки за кордоном обов'язково зможуть оновити свої дані в застосунку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.05.2024 11:02