Фото ілюстративне зі соцмереж

У Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані в застосунку "Резерв+"

Станом на понеділок, 20 травня, за допомогою застосунку "Резерв+" 416 тисяч військовозобов'язаних оновили свої дані. Додаток доступний у понад двохстах країнах світу. 

Про це в ефірі "Радіо-Свобода" повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

За його словами, з першого дня роботи застосунку не було можливості авторизуватися з інших країн, але станом на сьогодні це виправлено. Чоловіки за кордоном теж можуть оновити дані. Він додав, що розробники розглянуть можливість авторизуватись в "Резерві+" не лише через ID-банкінг, а й в інший спосіб. Проте, про які саме способи йдеться він не уточнив. 

"ID-банкінг наразі єдиний спосіб авторизуватися. Так, будемо розглядати знову ж таки залежно від запитів. Якщо буде запит на якусь іншу форму авторизації, на якийсь інший алгоритм, то знову ж таки з-за кордону переважно, тому що від українських військовозобов’язаних такого запиту не надходило на цей час. Але, якщо будуть запити, то це буде опрацьовано", — наголосив він.

Варто зазначити, що член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав, що через "Резерв+" свої дані оновили вже 415 094 людей. Через територіальні центри комплектування — 2944 громадяни, а через Центри надання адміністративних послуг — 3704.

"Наступний крок — генерація QR-коду, якій буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток. За аналогією з ковід-сертифікатом", — додав Арахамія.

Нагадаємо, 20 травня речник Міністерства оборони, старший лейтенант Дмитро Лазуткін заявив, що всі українці, які за рішенням військово-лікарської комісії були визнані обмежено придатними, мають повторно пройти обстеження. Посадовець наголосив, що направлення на повторну ВЛК може бути видане лише після того, як військовозобов'язаний оновить свої персональні дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 13:52