Фото: armyinform.com.ua

Всі обмежено придатні українці знову мають пройти ВЛК, — Міноборони

Всі українці, які за рішенням військово-лікарської комісії були визнані обмежено придатними, мають повторно пройти обстеження.

Про це повідомив речник Міністерства оборони, старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

"Громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до 4 травня 2024 року протягом 9 місяців підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності", — сказав він.

Посадовець наголосив, що направлення на повторну ВЛК може бути видане лише після того, як військовозобов'язаний оновить свої персональні дані.

Лазуткін також додав, що автоматичне переведення до категорії придатних чи непридатних не передбачене. Це питання вирішує виключно військово-лікарська комісія.

Варто зауважити, що оновити свої дані військовозобов'язані можуть у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), територіальних центрах комплектування (ТЦК) або через електронний кабінет, завантаживши додаток "Резерв+". Закон про мобілізацію визначає, що на це є 60 днів.

Нагадаємо, що в суботу, 18 травня, в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 11:50