Фото ілюстративне зі соцмереж

У Міноборони розповіли, чи працює застосунок "Резерв+" за кордоном

Додаток "Резерв+" доступний для українців у понад 200 країнах світу. Проте станом на сьогодні застосунок може не працювати за кордоном.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

Вона пояснила, що наразі застосунок може бути не доступний за кордоном. Проте фахівці працюють над цим питанням.

"У деяких країнах застосунок ще може бути не доступним, бо маркетам треба декілька днів на обробку будь-яких змін. Команда вирішує це питання", — зазначила посадовиця.

Також вона наголосила, що до 16 липня усі чоловіки за кордоном обов'язково зможуть оновити свої дані в застосунку.

"Найближчими днями застосунок буде доступним, як на Android, так і на iOS. І всі встигнуть оновити дані до 16 липня", — підкреслила Черногоренко.

Варто зазначити, що член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що через "Резерв+" станом на 20 травня свої дані оновили вже 415 094 людей. Через територіальні центри комплектування — 2944 громадяни, а через Центри надання адміністративних послуг — 3704.

"Наступний крок — генерація QR-коду, якій буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток. За аналогією з ковід-сертифікатом", — додав Арахамія.

Нагадаємо, 20 травня речник Міністерства оборони, старший лейтенант Дмитро Лазуткін заявив, що всі українці, які за рішенням військово-лікарської комісії були визнані обмежено придатними, мають повторно пройти обстеження. Посадовець наголосив, що направлення на повторну ВЛК може бути видане лише після того, як військовозобов'язаний оновить свої персональні дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 20:11