Фото: bigmir.net

Опублікували відео ворожих "прильотів" по Києву: СБУ знайшла чотирьох блогерів

Служба безпеки встановила особи чотирьох киян, які оприлюднили відео ворожих прильотів по столиці 2 січня. Вирішується питання про притягнення їх до відповідальності.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зранку 2 січня вони здійснили несанкціоновану відеозйомку ворожих "прильотів" по місту та розмістили відповідні медіафайли у соцмережах", — наголосили правоохоронці.

Водночас даний контент миттєво підхопили численні пропагандистські пабліки РФ та інформресурси спецслужб ворога, зокрема, Telegram-канал Шарія, якому інкримінують державну зраду. Наголошується, що поширення таких відео є небезпечним, адже інформацію про місця "прильотів" окупанти та їхні поплічники можуть використати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву.

У "блогерів" провели обшуки, під час яких виявили мобільні телефони, які використовували для фіксації та поширення забороненого контенту. Наразі тривають комплексні перевірки, за результатами яких буде вирішуватись питання щодо притягнення винних до відповідальності.

"Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років тюрми", — зауважили в СБУ.

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нову масовану атаку ворога та пообіцяв, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.01.2024 18:39