Фото: Офіс президента України

Зеленський відреагував на новий ракетний терор України та назвав кількість поранених й жертв

Російські окупанти вранці 2 січня масовано обстріляли Україну ракетами. Президент Володимир Зеленський відреагував на нову атаку ворога та повідомив, скільки поранених і жертв станом на 11:00.

У своєму Telegram-каналі очільник держави зазначив, що триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби — понад 500 рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, комунальні служби, енергетики, поліцейські.

"Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким", — повідомив він.

Зеленський наголосив, що з 31 грудня російські загарбники застосували вже близько 170 "шахедів" і десятки ракет різних типів. Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних об'єктах.

"Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не "петріоти" та інші захисні системи", — наголосив він.

Президент додав, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

"Держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить", — резюмував президент України.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки на столицю зафіксовано пошкодження та руйнування у дев'яти районах. В одному з будинків у Соломʼянському районі внаслідок атаки сталося загоряння. Відомо, що постраждали 27 осіб, є загибла.

У Харкові в результаті ракетних ударів по центру загинула 91-річна жінка. Відомо про 44 постраждалих. Серед них — п'ятеро дітей: три хлопчики дев'яти років; дівчатка шести й 13 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 11:15