Фото: Центр екстреної медицини Волині

Кличко повідомив про загиблу внаслідок ракетної атаки на Київ: скільки людей постраждали

Вранці у вівторок, 2 січня, рашисти масовано атакували Україну ракетами. Під потужним ударом була столиця — там зафіксовані численні руйнування та відомо про жертву й поранених.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в одному з будинків у Соломʼянському районі столиці внаслідок атаки сталося загоряння. 

Рятувальники деблокували 17 людей, ще 117 мешканців — вивели з будинку. Постраждали наразі 27 осіб, 19 із них медики госпіталізували.

Пізніше міський голова столиці зазначив, що одна з постраждалих через пожежу у будинку в Солом'янському районі померла у кареті "швидкої".

"Одна постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в кареті "швидкої". 27 постраждалих госпіталізовані", — поінформував Кличко.

Наслідки ракетної атаки по інших районах

За даними Київської міської військової адміністрації, крім Солом'янського, зафіксовані руйнування ще у восьми районах:

  • в Деснянському районі попередньо є загоряння супермаркету;
  • в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення; 
  • в Голосіївському — падіння решток на відкритій території;
  • в Печерському — на дах дев'ятиповерхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;
  • в Оболонському — є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень:
  • у Святошинському — на нежитлову забудову;
  • в Подільському районі є загоряння на території ринку; пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання та зайнялися приблизно шість авто; а також рештки упали на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється; 
  • у Шевченківському районі падіння решток на відкриту територію.

У деяких районах Києва після гучних вибухів розпочалися перебої з електрикою. Крім того, світло зникло і в області. 

Нагадаємо, у ніч проти вівторка, 2 січня, по російських дронах-камікадзе у столиці працювала протиповітряна оборона. Внаслідок падіння уламків одного із "шахедів" сталася пожежа у Деснянському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 10:16