Фото: Національна поліція

"Орки щось планують": українців просять не ігнорувати повітряну тривогу

Начальник поліції Миколаївщини Сергій Шайхет закликав українців не ігнорувати повітряну тривогу. Росіяни, ймовірно, готують новий удар.

Про це він написав у Telegram.

"Орки щось планують, за інформацією, не тільки по об‘єктах критичної інфраструктури. Не ігноруйте сигнали тривог, будьте у безпеці", — написав він у Telegram.

Водночас керівниця об'єднаного прес-центру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначила, що протягом найближчих двох діб Росія може здійснити масований ракетний обстріл території України.

"Ми спостерігаємо певну активність авіації ворога, але вона поки що непов'язана з безпосередньою підготовкою до атаки", — вказала речниця.

Гуменюк зазначила, що сам факт активності вже може свідчити про підготовку до масованого удару.

"Враховуючи ті терміни, які противник витримав від минулої масованої ракетної атаки, а також ті попередні заходи, які він вже провів, тобто розслідування за допомогою БпЛА та запуску "Шахедів", намагаючись перевірити готовність та потужність нашої ППО, — все це може свідчити про достатньо цікавий інтервал до повтору такої атаки від сьогоднішнього вечора та протягом найближчих двох діб", — попередила представниця ОК "Південь".

Напередодні голова Миколаївської ОВА Віталій Кім також закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. 28 лютого він пояснив, що Росія технічно готова завдати ракетного удару по Україні, але ворог з різних причин переносить його. Це відбувається через дії українських військових, зокрема розвідників.

Нагадаємо, раніше в ОК "Південь" повідомили, що російські загарбники можуть найближчим часом здійснити черговий обстріл України. На бойове чергування у Чорне море виведено один ворожий ракетоносій з чотирма "Калібрами". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2023 23:28