Фото: Малинська міська рада

Останній дзвоник-2023: як пройде святкування в умовах війни

Останній дзвоник у школах України цього року кожен заклад освіти може провести у будь-яку зручну для нього дату. Однак Департамент освіти рекомендував це зробити 16 червня.

Про це повідомив заступник міністра освіти Андрій Вітренко в ефірі телемарафону. За його словами, формат останнього дзвоника зможуть встановлювати й військові адміністрації. 

"На розсуд військових адміністрацій кожного регіону залежно від військово-політичної ситуації та ситуації безпеки всередині країни науково-педагогічна рада, засновники й військові адміністрації ухвалюють остаточне рішення про закінчення цього 2022-2023 навчального року", — розповів заступник міністра освіти й додав: у разі оголошення повітряної тривоги під час святкування, як останнього дзвоника, так і випускних вечорів, учні та викладачі повинні спуститися до укриття.

Також школи можуть обрати "онлайн" формат останнього дзвоника. Це, зокрема, стосується тих шкіл, де немає укриття, або розташованих у потенційно небезпечному регіоні. Чиновник зауважив, що на територіях, де учні навчалися дистанційно, імовірно, не проводитимуть випускні вечори. Це важливо з огляду безпеки дітей, вчителів та батьків.

Як відомо, згідно з постановою уряду №711 (від 24.06.2022), під час дії режиму воєнного стану навчальний рік в Україні триває від 1 вересня 2022 року до 30 червня 2023 року.

Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявляв, що перехід на 12-річну систему шкільної освіти запланований у законі на 2027 рік. Він має відбутися в межах реформи Нової української школи. За словами чиновника, є дві причини, через які не буде переходу на 12 років навчання у найближчий рік: для цього потрібно мати затверджений державний стандарт про профільну старшу школу, а також чималі кошти, які зараз у бюджеті не передбачені.

Також повідомлялося. що у школах можуть скоротити кількість предметів. Міністр освіти звернувся до громадськості та закликав обговорити питання щодо кількості предметів, яку діти вивчають сьогодні у школах. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2023 05:23