Фото: соцмережі

Випускні вечори 2023: чи проходитимуть урочистості у школах

Цьогоріч навчальні заклади будуть самостійно вирішувати, чи дозволяти проведення випускних вечорів. Наразі в Україні працюють понад 12 тисяч шкіл. 

Про це повідомив заступник міністра освіти й науки України Андрій Вітренко в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що всі воєнні адміністрації та школи мають враховувати безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану.

"Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба", — сказав чиновник.

Вітренко зазначив, що у різних областях різна ситуація, тому Міносвіти рекомендує ухвалювати рішення щодо проведення випускних на місцях. При цьому він додав, що, ймовірно, на тих територіях, де навчання проходило онлайн, випускних не буде, щоб не наражати на небезпеку дітей, батьків та вчителів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські вступники зможуть подати атестат для реєстрації на Національний мультипредметний тест (НМТ) із закордонним документом про освіту.

Додамо, українські абітурієнти, які перебувають за кордоном, також можуть скласти національний мультипредметний тест. Тестування можна пройти у 24 країнах світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.05.2023 13:58