Фото: НУШ

Як вступити до університету із закордонним атестатом: роз'яснення МОН

Українські вступники зможуть подати атестат для реєстрації на Національний мультипредметний тест (НМТ) із закордонним документом про освіту.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі телемарафону.

"Реєструватися на НМТ можна з будь-яким набором документів, тобто це може бути і паспорт, і навіть ідентифікаційний код – це для тих осіб зроблено, які на тимчасово окупованих територіях або у яких, можливо, документи втрачено", — зазначив посадовець.

Він додав, що у разі вступу до вишу з закордонним атестатом, документ потрібно буде визнати в України впродовж року.

"Якщо випускник закінчив школу, наприклад, у Польщі, у нього є польський документ про освіту, то після вступу до закладу вищої освіти України протягом одного року можна подати на визнання до ДП "Інформаційно-іміджевий центр" свій атестат про повну загальну середню освіту, його визнати  і жодних проблем не буде", — пояснив Вітренко.

Заступник міністра освіти також зазначив, що на НМТ вже зареєструвалися 243 тисячі абітурієнтів, з них 220 тисяч планують проходити тестування в Україні. Основна сесія НМТ стартує вже 5 червня.

Нагадаємо, українські абітурієнти, які перебувають за кордоном, також можуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Тестування можна пройти у 24-ох країнах світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 29.04.2023 12:58