Фото: Facebook Оксен Лісовий

Коли Україна перейде на 12-річну систему шкільної освіти: міністр озвучив терміни

Перехід на 12-річну систему шкільної освіти запланований у законі на 2027 рік. Він має відбутися в межах реформи Нової української школи.

Про це заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

За словами чиновника, є дві причини, через які не буде переходу на 12 років навчання у найближчий рік.

"По-перше, для такого переходу потрібно мати затверджений державний стандарт про профільну старшу школу. Зараз він тільки розробляється. По-друге, перехід вимагає чималих грошей, які зараз у бюджеті не передбачені. Тому такі зміни на 2024 рік зараз не плануються", — пояснив міністр.

Також він наголосив, що перехід на 12-річну систему не стане рішенням для освітніх втрат.

"Крім того, на мою думку, ми не можемо говорити про прискорення переходу на 12-річну школу як про основний інструмент для подолання освітніх втрат. Для цього потрібні комплексні рішення, пошуком яких уже займаємося з командою", — наголосив Оксен Лісовий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у школах можуть скоротити кількість предметів. Міністр освіти звернувся до громадськості та закликав обговорити питання щодо кількості предметів, яку діти вивчають сьогодні у школах. 

Також раніше Оксен Лісовий питання підвищення зарплат для представників усіх рівнів освіти активно обговорюється у Міносвіти. На усіх політичних рівнях є розуміння цієї проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2023 16:17