Падіння Ан-148 сталося через пілотів

13 ЛЮТОГО 2018 21:12

Міждержавний авіаційний комітет назвав можливу причину катастрофи Ан-148 в Підмосков'ї. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Зазначається, що фахівці у вівторок завершили аналіз даних параметричного бортового самописця. Пілоти не включили перед злетом обігрів приймачів повітряного тиску - пристроїв, від яких залежить робота багатьох приладів. У підсумку через обмерзання датчиків свідчення покажчиків швидкості розійшлися на десятки кілометрів в годину.

Екіпажу довелося вимкнути автопілот, після чого літак перевели в зниження - щоб набрати швидкість. Подальші подробиці слідчі отримають, коли завершиться аналіз даних мовного самописця. Тим часом зона робіт на місці катастрофи розширена.

Раніше казали, що уламки розкидані на площі 30 гектарів. Пошуками займаються понад 1000 рятувальників і понад 200 одиниць техніки. Знайдено понад 660 фрагментів машини і майже півтори тисячі фрагментів тіл. У Москву вже відправлені зразки ДНК родичів загиблих, які повинні допомогти в упізнанні.

У понеділок в Москві, а також в Орську, куди слідував Ан-148, пройшли панахиди в пам'ять про загиблих.

Події, 13.02.2018 21:12