Фото: Pixabay

Палата представників США ухвалила окремий законопроект про допомогу Ізраїлю

Палата представників Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроект про надзвичайну допомогу Ізраїлю на суму 14,3 мільярда доларів. Про допомогу Україні у цьому документі не йдеться.

Про це інформує CNN.

Законопроект про допомогу Ізраїлю без згадки України схвалено за підсумками голосування у Палаті представників Конгресу США. Проект підтримали 226 членів палати, проти голосувало 196.

Демократи закликали обʼєднати допомогу Ізраїлю та Україні. Відомо, що у Сенаті є двопартійна підтримка допомоги Ізраїлю та подальшої підтримки України, проте в Палаті представників багато республіканців виступають проти такого кроку, що породжує розбіжності між двома палатами Конгресу.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер сказав, що Сенат "не розглядатиме цю глибоко помилкову пропозицію республіканської Палати представників".

"Натомість ми працюватимемо разом над нашим двопартійним пакетом екстреної допомоги, який включає допомогу Ізраїлю, Україні, конкуренцію з урядом Китаю та гуманітарну допомогу Газі", — наголосив він.

Президент США Джо Байден раніше пообіцяв накласти вето на цей документ, якщо там не йтиметься про допомогу Україні.

Допомога Україні та Ізраїлю від США

Адміністрація президента США Джо Байдена 20 жовтня запросила у Конгресу виділити 106 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам, зокрема й Тайваню. Примітно, що більша частина цих коштів, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме на підтримку України.

Водночас республіканці в Палаті представників запропонували виділити 14,3 мільярда доларів допомоги Ізраїлю і сплатити це шляхом скорочення бюджету податкової служби, при цьому виключивши Україну. Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер засудив таку пропозицію й назвав таку ідею "вкрай неадекватною".

Нагадаємо, раніше міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін і державний секретар Ентоні Блінкен виступили за об'єднане фінансування допомоги Ізраїлю та Україні. Посадовці наголосили, що "без фінансової підтримки США і НАТО українці можуть програти цю війну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.11.2023 02:38