Фото: Pixabay

Парламент Британії перевіряє ефективність санкцій проти Росії

Парламент Великої Британії розпочав розслідування щодо ефективності британських санкцій проти держави-агресорки Росії.  

Про це повідомляється на сайті парламенту Британії.

"Комітет парламенту починає нове розслідування, присвячене тому, чи має програма економічних санкцій Британії бажаний ефект", — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що у ході розслідування буде розглянуто роботу управління зі здійснення фінансових санкцій. До того ж британські парламентарі оцінять можливість конфіскації заморожених російських активів.

Крім того, парламент Британії розгляне питання доцільності розширення санкції, щоб включити до них організації, які купують російську нафту і газ. 

"Опісля двох років після огидного вторгнення Путіна в Україну, Росія все ще вкладає десятки мільярдів у свій оборонний бюджет, що ставить питання — чи приносять фінансові санкції Заходу бажаний ефект? Ми не повинні відмовлятися від наших зусиль, щоб закрити всі можливі прогалини, які Путін і його друзі використовують, щоб обійти наші санкції. Наш комітет має на меті визначити будь-які сфери компетенції Великої Британії, які, на нашу думку, можна було б покращити, щоб ми, як країна, могли бути впевнені, що докладаємо всіх зусиль, щоб завдати смертельного удару по військових грудях Кремля", — заявила голова спеціального комітету казначейства Гаррієт Болдвін.

Нагадаємо, 24 лютого уряд Великої Британії 24 лютого оголосив про виділення пакета боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів), які є критично важливими для ведення війни України проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.03.2024 00:15