Фото: 118 ОМБР

Британські розвідники підрахували втрати Росії за два роки великої війни в Україні

Війська країни-агресорки за два роки повномасштабної війни проти України розгорнули 130 батальйонних тактичних груп, які налічують щонайменше 100 тисяч окупантів.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, на початку повномасштабного вторгнення, у 2022 році армія РФ розгорнула 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів (БТР), а також щонайменше 100 000 особового складу. Проте за два роки збройного протистояння втрати Росії значно перевищили той військовий потенціал, який ворог застосовував проти України на початку великої війни.

"За два роки конфлікту. Російські втрати збігаються, а в багатьох випадках і перевершують ті, що складали її початкову силу. Підтверджені втрати Росії включають понад 2700 танків і 5000 БМП і БТР. Кількість убитих і поранених у Росії, ймовірно, становить близько 350 тисяч", — йдеться у зведенні.

Водночас британські розвідники зазначили, що Росія компенсувала втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва.

"Мобілізація, виробництво та відновлення запасів означають, що втрати були компенсовані. Російські сили в Україні тепер численніші, ніж на початку війни. Тепер вони можуть підтримувати атаки вздовж фронту і проводити стратегію виснаження українських сил", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, впродовж минулої доби Збройні сили України ліквідували 770 російських окупантів. Загалом за два роки повномасштабної війни в Україні втрати Росії перевалили за 400 тисяч.

Зауважимо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов у розмові з журналістами The Wall Street Journa заявив, що наразі ситуація на фронті залишається складною для обох сторін. Але в України є шанс піти у контрнаступ у 2025 році, якщо впродовж цього року підтримка партнерів буде на достатньому рівні, а Збройні сили продовжать тримати оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 13:19