Патріархи обіцяють діалог

31 СЕРПНЯ 2018 18:07

Патріарх Константинопольський Варфоломій I прийняв в Стамбулі предстоятеля Московського патріархату Кирила. Зустріч пройшла на тлі суперечок про проголошення автокефалії Української православної церкви, повідомляє Euro News.

Москва наполягає на збереженні нинішнього стану і на своєму верховенстві над українськими парафіями. Константинопольський патріарх говорив про неприпустимість розриву між церквами і пообіцяв вирішувати всі питання шляхом переговорів. «Діалог - це шлях, вказаний самим Богом», - пояснював Варфоломій I.

Обидва церковних діяча утрималися від конкретних заяв про долю автокефалії Київського патріархату, хоча питання про створення єдиної помісної церкви України називали головною темою цих переговорів.

22 квітня президент України Петро Порошенко повідомив про початок процедур, необхідних для визнання незалежності Української церкви від Москви. За неофіційними даними, це питання має стати темою синоду Константинопольської церкви, який перенесли на жовтень. В УПЦ Московського патріархату заявляли, що проголошення автокефалії обернеться лише збільшенням розколу релігійного протистояння в суспільстві.

Суспільство, 31.08.2018 18:07