Патрульний бойовик здався українським правоохоронцям

05 ТРАВНЯ 2018 12:39

Чоловік патрулював вулиці Бахмута з метою виявлення проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, повідомляє TrueUA.

На сайті Нацполіції зазначається, що до Бахмутського відділу поліції звернувся 38-річний чоловік, який повідомив, що в минулому перебував у лавах незаконних збройних формувань, але через деякий час розчарувався і добровільно покинув лави бойовиків.

Піддавшись на проросійську агітацію батько трьох дітей вирішив приєднатися до терористів. В його обов’язки входило піше патрулювання вулиць міста, але виявляти він мав не порушників, а людей, які підтримують Україну.

Вже через місяць найманець залишив ряди бойовиків. Чотири роки він жив у страху бути вкритим поліцією. Але в ЗМІ чоловік прочитав не одну історію про своїх колишніх «колег», які добровільно здалися українським правоохоронцям і почали нове життя.

Тому екс-бойовик вирішив використати законну можливість звільнитися від кримінальної відповідальності і сам прийшов до поліцейських.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Після перевірки діяльності учасника НЗФ за умови, що він не вчиняв тяжких злочинів, справу може бути перекваліфіковано, і чоловік розпочне нормальне життя без тюрми.

Нагадаємо, повідомити про бажання здатися можна за телефоном 0-800-505-102 або заповнити відповідну форму на сайті «Стопероризм».

Події, 05.05.2018 12:39