Пентагон пообіцяв відкликати військових з американо-мексиканського кордону

20 ЛИСТОПАДА 2018 09:07

Пентагон з наступного тижня почне відкликати військових з американо-мексиканського кордону, і до католицького Різдва (25 грудня) всі 5,8 тисячі військовослужбовців повернуться додому, повідомляє Politico з посиланням на представника Міноборони США.

За словами генерал-лейтенанта американської армії Джеффрі Б'юкенена, який курирує операцію у південно-західній частині американського кордону, до своїх родин до свята повернуться солдати, яких глава Білого дому Дональд Трамп розпорядився направити на кордон з Мексикою до 6 листопада, коли в країні пройшли проміжні вибори в конгрес.

Раніше шеф Пентагону Джеймс Меттіс схвалив ідею відправити до кордону з Мексикою військовослужбовців. Спочатку мова йшла про п'ять тисяч солдатів, проте Дональд Трамп пізніше заявив, що США збільшать свою військову присутність там до 15 тисяч чоловік.

Тим часом, за оцінками ЗМІ, розміщення такого числа американських солдатів на південному кордоні може обійтися бюджету Сполучених Штатів в суму від 42 до 110 мільйонів доларів.

Нагадаємо, з Гондурасу через всю Мексику в бік Сполучених Штатів рухаються колони біженців, причому їх ряди постійно поповнюються сотнями нових бажаючих знайти новий будинок і роботу в Америці.

Світ, 20.11.2018 09:07