Перебував п'яним на території військової частини: у Рівному судили солдата

У Рівному керівництво військової частини викрило солдата, який перебував на службі у стані алкогольного сп'яніння. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді штрафу.

Про це повідомляє видання "Рівненські новини".

Зазначається, що наприкінці серпня 44-річний житель Рівненської області проходив військову службу на території однієї з військових частин. Керівництво викрили його у стані алкогольного сп’яніння. на той момент було проведене медичне освідування, яке підтвердило вміст у крові військового алкоголю (0,96 проміле), що неприпустимо під час особливого періоду.

Правоохоронці склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ч.3 ст. 172-20 КУпАП. Його розглянув місцевий суд і визнав старшого солдата винним за цією статтею, а також наклав на нього адміністративне стягнення — 17 тисяч гривень.

Проте військовослужбовець не погодився із обвинуваченням і оскаржив постанову суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду, наполягаючи на її скасуванні та закритті провадження у справі. У суді він покликався на те, що позитивний результат огляду на стан алкогольного сп’яніння був викликаний виключно вживанням лікарських препаратів.

"Апеляційний суд відхилив такі доводи апеляційної скарги, оскільки кількісний показник встановленого ступеня алкогольного сп’яніння, що підтверджується висновком експерта медичної установи, лиш доводить, що апелянт у той день перебував на території військової частини у нетверезому стані", — додали у повідомленні. 

Нагадаємо, у Полтавській області засудили чоловіка, який отримав бойову повістку, але відмовився від мобілізації, оскільки в нього народилася довгоочікувана дитина. Його засудили до трьох років позбавлення волі, замінивши цей термін на рік іспитового.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2023 11:59