Фото: Рівненська обласна прокуратура

У Рівному за колабораціонізм судитимуть "народну артистку" з Херсонщини

Жителька Херсона, яка понад 20 років працювала у місцевому театрі та у 2021 році отримала звання "Народної артистки України", після окупації міста пішла на співпрацю з ворогом. Жінці повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомила Рівненська обласна прокуратура.

Зазначається, що під час окупації Херсона окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий "Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр" в Генічеську.

Також обвинувачена займалася пропагандистською діяльністю та брала активну участь у "культурних" заходах, які організовував ворог. В тому числі і у концерті, присвяченому "входженню до складу РФ нових територій", а саме Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

рокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно народної артистки України, якій інкримінуть колабораційну діяльність", — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше колаборанта з Балаклії, який під час окупації населеного пункту збирав "данину" з населення для окупантів, засудили до чотирьох років тюрми. Прокурори довели, що в червні 2022 року він отримав пропозицію від так званого заступника начальника окупаційного «відділу поліції Ізюмського району Харківської області» щодо охорони приміщення аптеки та будівлі місцевого ринку, на що погодився. Колаборант також супроводжував "збирачку данини" під час збирання оплати з торговців ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 14:41