Фото: росЗМІ

Російські війська можуть зіткнутися із серйозною проблемою після смерті Пригожина: ЗМІ повідомили деталі

Окупаційні війська які перебувають на території України в найближчому майбутньому можуть зіткнутися із продовольчою  проблемою. Справа в тому, що значна частина постачальників продуктів для ворожого міноборони контролювались ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним.

Про це пише Newsweek.

Наголошують, що продукти та сухпайки компанії Пригожина постачали часто дуже неякісними. Відомо, що лише упродовж минулого року міноборони Росії подало понад півтисячі позовів проти них.

"Не менш як 18 із 32 постачальників харчування для Міноборони контролювалися власником ПВК "Вагнер". З 2020 по 2022 рік на них припадало 70% усієї виручки, а також від 66% усього прибутку постачальників харчування для "Воєнторгу". Причому за перший рік війни прибуток підприємств власника ПВК "Вагнер" збільшився до 89% (4,4 млрд рублів)", — йдеться у повідомленні.

Видання стверджує, що похід Пригожина на Москву і навіть його імовірна смерть не призвели до припинення співпраці з його компаніями. Хоча наразі невідомо, що станеться із ними далі та хто постачатиме їжу для російських військових, якщо контракти із ними розірвуть.

Таємний похорон Пригожина

У вівторок, 29 серпня, поховали ватажка російського військового угруповання найманців "Вагнера" Євгена Пригожина, який загинув внаслідок падіння власного літака. Поховання відбулося у закритому форматі на Порохівському цвинтарі в Санкт-Петербурзі.

Протягом дня журналісти стежили за переміщеннями похоронних кортежів в Санкт-Петербурзі, але точної інформації про те, де і коли буде похований Пригожин, не було. Інформація про його поховання була ретельно засекречена.

Згодом стало відомо, що засновника ПВК "Вагнера" поховали на Порохівському цвинтарі поруч з батьком. Згідно з побажанням родичів, на церемонії прощання були присутні лише вони і близькі друзі. 

Нагадаємо, 27 серпня Слідчий комітет Росії підтвердив загибель ватажка приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 03:16