Перші 10 маршрутів Hyperloop One можливі на відстані від 320 до 1100 кілометрів

15 ВЕРЕСНЯ 2017 16:15

Компанія Hyperloop One оголосила 10 місць-переможців конкурсу на будівництво перших майданчиків Hyperloop.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на The Verge, перші маршрути можуть становити від 320 до 1100 кілометрів і можуть бути побудовані в п'яти країнах світу.

10 команд з Мексики, Індії, США, Великої Британії і Канади були відібрані з 2600 учасників конкурсу.

Один із запропонованих маршрутів, наприклад, з'єднує Гвадалахару і Мехіко, інший – пропонує побудувати ділянку Hyperloop між Глазго і Ліверпулем, ще один пропонує з'єднати таким чином Монреаль і Торонто.

Крім того, компанія оголосила, що разом з Департаментом транспорту Колорадо працює над техніко-економічним обґрунтуванням проекту, «вивчає попит на транспорт, економічні вигоди і потенційні стратегії».

Раніше Hyperloop One вже проводила такі дослідження в Нідерландах, Швейцарії, Москві, Лос- Анджелесі, Великій Британії, Фінляндії і Швеції. Тоді ж було встановлено, що будівництво маршруту між Гельсінкі та Стокгольмом обійдеться в 21 мільярд доларів.

Проект вакуумного поїзда був запропонований Ілоном Маском.

Hyperloop буде представляти собою систему труб, по яких будуть переміщуватися капсули з пасажирами. Передбачається, що капсули всередині них будуть досягати швидкості 1130 кілометрів на годину.

Hyperloop буде поєднувати в собі технології вакуумного потяга і потяга на магнітній подушці. Капсули в Hyperloop будуть рухатися герметичною трубою, тиск в якій дорівнює одній тисячній атмосферного.

Технології, 15.09.2017 16:15