Скріншот з відео

Перший прямий потяг прибув з Чехії до України: як він курсуватиме надалі (відео)

У четвер, 28 березня, в пункті пропуску "Чоп (Страж)" прикордонники вперше оформили потяг сполученням "Прага-Чоп". На в’їзд в Україну ним прибули 125 осіб, з яких 10 — члени екіпажу. 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. Там наголосили, що всього прикордонний контроль пройшли 107 громадян України та 18 іноземців.

"Цей потяг здійснюватиме курсування щоденно. Очікується, що це нове пасажирське сполучення відкриє для українців нові можливості для зручних подорожей до Чехії, Словаччини, та з пересадками — далі до країн ЄС", — йдеться у повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, раніше в акціонерному товаристві "Укрзалізниця" назвали найпопулярніші маршрути приміського сполучення регіональних філій. Щоденно у там перевозять понад 110 тисяч пасажирів.

Раніше Європейський Союз оголосив про значний розвиток залізничного сполучення через континент. Він поєднає Середземноморський регіон від південної Іспанії до України.

Своєю чергою президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн під час свого візиту до Києва в листопаді під час спільного брифінгу з президентом Володимиром Зеленським зазначила, що Україна може пишатися своїми залізничниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2024 14:58