Петро Порошенко: Прапор України віднині буде на чемпіонському поясі WBC

03 ЖОВТНЯ 2018 16:40

Президенту Петру Порошенку під час зустрічі з учасниками 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC) вручили символічний пояс чемпіона WBC з українським прапором.

Президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман, передаючи пояс зазначив: «Для нас це особлива подія і знак величі того, що Україна тепер з’явиться на логотипі поясу WBC». «І відтепер цей логотип з українським прапором буде на цьому поясі назавжди»,  – також наголосив Маурісіо Сулейман.

Петро Порошенко подякував за цей подарунок.

Глава держави особливо підкреслив, що «в умовах, коли Україна є об’єктом агресії дуже важливо для нас мати солідарність всього світу і те, що прапор України віднині буде на поясі WBC – це дійсно вражає». «Це є важливим посилом того, що ми маємо тепер справжнього друга в особі вашої Ради», - додав він.

Київський міській голова Віталій Кличко особливо подякував Президенту WBC Маурісіо Сулейману за велику честь – бачити появу на поясі чемпіонів у важкій вазі Державний прапор України. «Це велика честь бачити український прапор на поясі чемпіона WBC. Це важливо для кожного. Тому що такі великі боксери-чемпіони (піднімали цей пояс над головою – ред.) як Мухамед  Алі, Хуліо Сесар Чавес, Евандер Холіфілд, Марвін Хаглер, Майк Тайсон, інші. Кожен наступний чемпіон, який підніматиме над головою цей пояс, буде знати, що український прапор є на цьому поясі», - сказав Віталій Кличко та додав, що «це буде нагадувати, що Україна є дійсно світовою боксерською країною».

Суспільство, 03.10.2018 16:40