Фото: АрміяInform

Ворог не покидає спроб захопити місто: Генштаб розповів про ситуацію під Бахмутом

Для просування вперед ворог не рахується з втратами ні в озброєнні, ні в особовому складі. Кількість вбитими в боях за Бахмут окупанти рахують тисячами, а найманців взагалі не вважають доцільним евакуювати.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, найбільш складною залишається обстановка на Бахмутському напрямку, де агресор попри значні втрати не залишає спроб оточення населеного пункту Бахмут. Бої за місто розпочалися ще в липні 2022 року.  

"Амбіційне воєнно-політичне керівництво терористичних військ прагнуло ще до кінця серпня встановити контроль над містом. Планами Кремля не передбачалось настільки довготривале протистояння та утримання силами оборони України цього населеного пункту", — зазначив Громов.

За його словами, на захоплення Бахмуту окупанти кинули найбільш підготовлені частини та підрозділи регулярних військ, а також штурмові загони ПВК "Вагнера". З початку лютого там було понад 380 бойових зіткнень.

Нагадаємо, раніше голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що російське командування змінило тактику ведення бойових дій в Бахмуті. Вони першочергово кидають у бій піхоту, а не артилерію чи іншу техніку.

Війна, 23.02.2023 13:16