Фото: Вадим Єрмолаєв. Джерело – vadymiermolaiev.info

Під санкційний удар РНБО потрапив мільйонер Єрмолаєв та магнат зі США Блаватнік: що про них відомо

Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти більш ніж 200 фізичних та юридичних осіб. Під обмеження, зокрема, потрапили український мільйонер, громадянин Кіпру Вадим Єрмолаєв і британський та американський медіамагнат українського походження, власник Warner Music Group Леонард Блаватнік.

Про це повідомляє DW.com.

Від 23 грудня громадянин Кіпру Вадим Єрмолаєв підпадає під санкції на 10 років, що передбачає блокування активів та припинення фінансової діяльності. За даними українського Forbes, у 2020 році статки Єрмолаєва оцінювались у 220 мільйонів доларів.

Що відомо про Вадима Єрмолаєва

Бізнесмен Єрмолаєв був власником групи "Алеф", яка будувала у Дніпрі найвищу будівлю України, комплекс "Брама". Він входить у топ-100 найбагатших людей України, його також називають "людиною, яка змінила обличчя Дніпра".

Під десятирічні санкції також потрапив британський та американський медіамагнат українського походження, власник Warner Music Group Леонард Блаватнік.

Що відомо про Леонарда Блаватніка

Леонід Блаватнік є британським та американським підприємцем і промисловцем. Він народився у єврейській родині в Одесі. В 1978 році у 21-річному віці бізнесмен виїхав із сім'єю з Радянського Союзу до Сполучених Штатів Америки. На цей момент живе у Нью-Йорку та Лондоні. 

Левова частка статків Блаватніка пов'язана з активами у США та Європі. Його холдингова група Access Industries володіє контрольним пакетом акцій Warner Music, 20% нафтохімічного концерну LyondellBasell, а також компанією DAZN Group Ltd, яка займається спортивними трансляціями.

Видання Bloomberg поставило Блаватніка на 33 місце серед найбагатших людей у світі з 40,6 мільярда доларів. За даними Forbes Real-Time, він має урозпорядженні 31,8 мільярда доларів і посідає 45 місце.

Хто ще потрапив під санкції РНБО

Під санкційний удар також потрапила родина аграріїв-колаборантів з Бердянська — Володимир Войников, Юлія Войникова та Валентина Войникова. Остання — має громадянство Росії, мати Володимира Войникова, якого раніше звинуватили у продажі зерна Росії. У цьому ж санкційному переліку фігурує прізвище Олексія Д’ячкова — директора низки підприємств, заснованих Войниковими.

Інші троє людей у санкційному списку — Аріадна Симоненко, Світлана Ремига та Олександр Терещенко.

Указ президента України також вводить в дію санкції проти 15 компаній, що належать згаданим людям і розташовані в Бердянську, Криму та в офшорних зонах.

Під персональні санкції потрапили колишній охоронець Віктора Януковича — В'ячеслав Заневський, співзасновник банку "Ростфінанс" Євген Юрченко, отельєр В’ячеслав Юткін, єнакієвський депутат Сергій Євтягін, президент російського холдингу "Новотранс" Костянтин Гончаров, британський громадянин Джеффрі Хоуп, "міністр охорони здоров’я ДНР" Дмитро Гарцев, "міністр вугілля та енергетики ДНР" Андрій Чертков, очільник ради директорів російської компанії "Електронні офісні системи" Володимир Баласанян, та її менеджери, генеральний директор АТ "Науково-виробниче об’єднання електромеханіки" Андрій Козлов.

Нагадаємо, 23 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію ще два рішення РНБО про запровадження економічних санкцій проти колаборантів та компаній на тимчасово окупованих територіях.

Раніше повідомлялось, що санкції, які були введені Радою Європейського Союзу проти колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра два роки тому, є недійсними. Відповідне рішення ухвалив Суд Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.12.2023 10:43