Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у спробі замаху на високопосадовця Державної податкової служби

У понеділок, 21 серпня, суд обрав запобіжний захід підозрюваним у спробі замаху на заступника голови податкової служби Євгена Сокура. Їх взяли під варту без права внесення застави.

Про це повідомили у прес-службі Поліції Києва.

"На час досудового розслідування спільники перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави. Наступні десять років вони можуть провести у в’язниці. Напад на високопосадовця податкової служби: суд обрав затриманим запобіжні заходи", — йдеться у повідомленні.

підозрювані у замаху

Фото: Київської міської прокуратури

Замах на заступника голови Податкової служби: що відомо

Ще 17 серпня голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що у Києві скоїли замах на заступника голови податкової служби Євгена Сокура. Наступного дня інцидент підтвердив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Згодом стало відомо, що правоохоронці затримали у Києві двох чоловіків, які намагалися напасти на посадовця прямо біля його будинку. Нападниками виявилися раніше судимі 27-ми та 31-річний українці.

Нагадаємо, у Київській міській прокуратурі повідомили, що двоє раніше судимих чоловіків приїхали до столиці задля виконання "замовлення" щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень високопосадовцю Державної податкової служби України. Готуючись до вказаного злочину, зловмисники орендували житло неподалік місця проживання потерпілого, придбали автомобіль та дві бейсбольні бити. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2023 13:49