Фото: Telegram Данила Гетманцева

Напад на заступника голови Податкової служби: поліція повідомила деталі

Правоохоронці затримали у Києві двох чоловіків, які готували напад на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура. Зловмисники намагалися напасти на посадовця прямо біля його будинку.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

"Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до нападу з метою нанесення тілесних ушкоджень заздалегідь, тому вчора о восьмій ранку затримали зловмисників безпосередньо під час замаху на скоєння злочину, таким чином фактично врятувавши посадовця", — йдеться у повідомленні.

Нападниками виявилися раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни, зараз вони затримані у порядку ст. 208 КПК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років. Слідчі наразі з’ясовують особу замовника нападу.

Водночас за даними Київської міської прокуратури, двоє раніше судимих чоловіків приїхали до столиці задля виконання "замовлення" щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень високопосадовцю Державної податкової служби України. Готуючись до вказаного злочину, зловмисники орендували житло неподалік місця проживання потерпілого, придбали автомобіль та дві бейсбольні бити. Також вони здійснювали таємне спостереження за посадовцем. Про злочинні наміри чоловіків дізналися працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

напад на Євгена Сокура

Фото: Київської міської прокуратури

"Прибувши на заздалегідь вибрані позиції, підозрювані почали очікувати потерпілого. Побачивши останнього, чоловіки витягнули з сумок бейсбольні бити та почали наближатися до посадовця. Довезти злочинний намір із заподіяння йому тілесних ушкоджень завадили правоохоронці", — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушення, а також осіб, які його замовили.

Нагадаємо, раніше голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів Данило Гетманцев повідомив, що 17 серпня був скоєний замах на вбивство заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура. Напад на посадовця відбувся в центрі Києва. Попередньо, замовники — схемники, які втратили бізнес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 13:35