Фото: Ірина Фаріон / скріншот

Підозрюваному у вбивстві Фаріон оголосили підозру: названо статтю

У п'ятницю, 26 липня, затриманому у справі щодо вбивства мовознавиці та громадської діячки, екс-нардепа Ірини Фаріон оголошено підозру. Його судитимуть за статтею умисне вбивство.

Про це повідомив під час брифінгу заступник генерального прокурора Антон Войтенко.

"На даний час погоджено повідомлення про підозру особі, яка була вчора затримана у місті Дніпро, за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — це умисне вбивство", — йдеться у заяві заступника генпрокурора.

Войтенко також зазначив, що прокурори подали до Галицького суду Львова клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

"Саме на такому запобіжному заході будуть прокурори наполягати в суді", — додав Антон Войтенко.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нещодавно Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що у слідства з'являється більше інформації про вбивство Ірини Фаріон. Водночас, за його словами, ця справа є важким процесом.

Як зазначили джерела у правоохоронних органах "Суспільному", підготовка до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон тривала щонайменше місяць.

Нагадаємо, 21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Нещодавно з'явилась інформація, що правоохоронні органи перевіряють інформацію, яка була розповсюджена російськими ЗМІ, щодо вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Раніше відповідальність за вбивство жінки взяв на себе представник російського неонацистського руху.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.07.2024 11:58