Фото: Національна поліція

Вбивство Ірини Фаріон: поліція оголосила в розшук підозрюваного та оприлюднила цікаве відео

У неділю, 21 липня, Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Відповідне повідомлення правоохоронці оприлюднили у своєму Telegram-каналі.

Поліція, зокрема оприлюднила особливі прикмети підозрюваного для його ідентифікації, а саме:

  • вік — близько 20 років;
  • зріст — 170-180 сантиметрів;
  • худорлявої статури.

Як зазначають правоохоронці, на момент скоєння злочину був одягнений у: спортивні штани темного кольору, чорну кофту з довгим рукавом, зверху якої — футболка червоного кольору з білими смужками на рукавах та написом білими латинськими літерами на лицевій стороні. На голові у підозрюваного була панама темного кольору з емблемою по центру, з широкими полями. На ногах — білі високі шкарпетки, кросівки черво-чорні з білою підошвою. На руках — червоні рукавиці.

"Якщо ви володієте інформацією, що допоможе ідентифікувати особу та встановити місце перебування розшукуваного зловмисника - телефонуйте за номерами 0684409164, 0933450461 або на оперативну лінію 102", — пише прес-служба поліції.

Правоохоронці також закликали громадян не вживати жодних заходів для самостійного затримання розшукуваного чоловіка або схожої на нього особи.

Нагадаємо, що ввечері 19 липня у Львові невідомий чоловік вистрелив у Ірину Фаріон, після чого її у важкому стані госпіталізували до лікарні, де прооперували.

У Telegram-каналах поширювалась інформація про стрілянину у Львові та ймовірне затримання нападника на Фаріон, але поліція цю інформацію спростувала.

Пізніше стало відомо, що Ірина Фаріон померла у лікарні від отриманих травм через поранення в область голови. Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нещодавно Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що у слідства з'являється більше інформації про вбивство Ірини Фаріон. Водночас ця справа є важким процесом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.07.2024 22:43