Фото: Ігор Клименко\Telegram

Коли підозрюваному у вбивстві Фаріон оберуть запобіжний захід: відповідь Клименка

Підозрюваному у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, 18-річному дніпрянину, запобіжний захід оберуть сьогодні-завтра.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

"Я думаю, що сьогодні завтра запобіжний захід буде обраний", — сказав Клименко.

До того ж, як зауважив очільник МВС, підозрюваний як мінімум два місяці готувався до вчинення цього злочину. 

"Наприклад, таку панамку, яка на ньому була (у момент вбивства — ред.), він придбав ще у травні 2024 року… Тому він готувався як мінімум два місяці до скоєння злочину. І, можливо, до інших злочинів, але це вже покаже слідство під час проведення відповідних дій", — наголосив міністр.

Крім того, Клименко додав, що серед версій слідства щодо мотивів скоєння злочину залишається і можливий російський слід, і громадська діяльність жертви, і особиста неприязнь до убитої. Міністр не виключає, що в ході слідства можуть з’явитися нові версії.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нещодавно Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що у слідства з'являється більше інформації про вбивство Ірини Фаріон. Водночас, за його словами, ця справа є важким процесом.

Як зазначили джерела у правоохоронних органах "Суспільному", підготовка до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон тривала щонайменше місяць.

Нагадаємо, 21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

Нещодавно з'явилась інформація, що правоохоронні органи перевіряють інформацію, яка була розповсюджена російськими ЗМІ, щодо вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Раніше відповідальність за вбивство жінки взяв на себе представник російського неонацистського руху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2024 17:20